tama'ita'i-lomi-lomi-totogi-lisi-ataata-matagofie-spa-tapuni-ma nisi-kopi- avanoa

Pe o le a mou atu pepa lisiti i le aluga o taimi?

O lisiti o se vaega masani o o tatou olaga i aso taitasi. Pe faʻatau mo meaʻai, lavalava, poʻo le 'ai i se faleaiga, e masani lava ona tatou uuina se tamai tusi i o tatou lima pe a uma faʻatau. O nei lisiti e lolomi i luga o se ituaiga pepa faʻapitoa e taʻua o le lisiti pepa, ma o le fesili masani pe o le a mou atu lenei pepa i le taimi.


4

Pepa lisiti e masani lava ona fai mai pepa vevela e ufiufi i se ituaiga vali faʻapitoa e faʻafefe i le vevela. O le mafuaaga lena e faaaoga ai e lomitusi lisiti le vevela nai lo le vaitusi e lolomi ai tusitusiga ma ata i luga o pepa. O le vevela mai le lomitusi e mafua ai ona suia le lanu o le vali i luga o le pepa, ma fatuina ai tusitusiga ma ata tatou te vaʻaia i lisiti.

O lea la, pe e mou atu le pepa lisiti ile taimi? O le tali puupuu o le ioe, o le a mou atu. Peita'i, e fa'alagolago lava i le tele o mea e fa'afefe ai, e aofia ai le auala na teu ai le pepa, le vevela ma le susū o le si'osi'omaga, ma le lelei o le pepa lava ia.

O se tasi o mea autu e mafua ai ona mou atu pepa lisiti o le faʻaalia lea i le malamalama. I le aluga o taimi, o le fa'aumiumi o le fa'aogaina o le malamalama fa'alenatura po'o le fa'aogaina e mafai ona mafua ai ona malepe ma mou atu le vai vevela o le pepa. O le mea lea e le masani ai ona maua lisiti e le mafai ona faitauina, aemaise lava pe a teu i totonu o se ato poʻo se ato e masani ona faʻaalia i le malamalama.

E le gata i le malamalama, o isi mea fa'alesiosiomaga e pei o le vevela ma le susū e mafai ona mafua ai ona mou atu le pepa lisiti. O le maualuga o le vevela e fa'avavevave ai gaioiga fa'a-kemikolo, e fa'apupulaina ai le vali, ae o le maualuga o le susū e mafai ona fa'afefeteina ai le pepa ma fa'aitiitia ai le faitau.

E taua foi le matauina o le tulaga lelei o le lisiti pepa lava ia o le a aafia ai le vave ona mou atu. E sili atu ona mata'utia pepa taugofie ma maualalo, a'o pepa e sili atu ona lelei e mafai ona mau lelei i le taimi.

O lea la, e fa'afefea ona fa'aitiitia le mou atu o pepa lisiti? O se fofo faigofie o le teuina o lisiti i se siosiomaga malulu, pogisa, ma mago. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuʻuina o lisiti i totonu o se kapoti faila poʻo se atigi pusa e mafai ona fesoasoani e puipuia i latou mai elemene. Ose manatu lelei foi le aloese mai le teuina o lisiti i le susulu o le la, aua e mafai ona vave mou atu.

O le isi filifiliga o le faia o kopi numera o au lisiti i se taimi vave e mafai ai. O le tele o pisinisi ua ofoina atu nei le filifiliga e maua ai lisiti e ala i imeli, lea e faigofie ai ona teuina ma faʻapipiʻi kopi numera o au lisiti e aunoa ma le popole i le pepa muamua e mou atu.

三卷正1

Mo pisinisi o lo'o fa'alagolago tele i lisiti mo le tausiga o fa'amaumauga ma fa'amoemoega fa'amaumauga, o le teu fa'afaigaluegaina o pepa lisiti sili atu ona lelei e ono avea ma tupe fa'aalu aoga. E ui ina maualuga le tau i luga, ae o le pepa maualuga e masani lava ona sili atu ona tetee i le mata'u ma e mafai ona e maua ai le filemu o le mafaufau i le iloaina o le a faasaoina faamatalaga taua.

I se aotelega, o pepa lisiti e mou atu i le taimi, ae o loʻo i ai laasaga e mafai ona e faia e fesoasoani e faʻaitiitia ai lenei mea. O le teuina o lisiti i se siosiomaga malulu, pogisa ma mago, faia o kopi numera, ma le faʻatauina o pepa sili atu ona lelei o auala uma ia e fesoasoani e puipuia ai le mata. E ala i le faia o nei puipuiga, e mafai ona matou mautinoa o faʻamatalaga taua i luga o lau lisiti o loʻo manino ona iloa i le umi e mafai ai.


Taimi meli: Ian-11-2024